O Serviço de Dietética e Nutrição do CHULN associa-se às comemorações do Dia Nacional do Doente com AVC com o mote “A Nutrição como Prevenção do AVC.”
O AVC é a principal causa de morte e de incapacidade em Portugal. Um estilo de vida saudável contribui para a prevenção, e a alimentação é fulcral por poder controlar alguns dos fatores de risco conhecidos, tais como a pré-obesidade, a obesidade, a diabetes, a hipertensão arterial e o colesterol elevado.
A evidência científica comprova que a adesão à Dieta Mediterrânica é determinante na prevenção destes fatores de risco, que são modificáveis através da alimentação.
Cookie | Duração | Descrição |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |